Ben jij bekend met de mogelijkheden die hypnose jou kan bieden? De kans is groot dat je bij dit woord als eerste denkt aan theatershows of televisieshows waarbij iemand uit het publiek gehypnotiseerd wordt en vervolgens de vreemdste opdrachten krijgt. Maar er is zoveel meer mogelijk met deze techniek, het is op zoveel nuttigere manieren toe te passen! Wat veel mensen niet weten, is dat het uitkomst kan bieden bij diverse lichamelijke en geestelijke obstakels die jij in je leven kunt ervaren. Natuurlijk kan het geen hulp bieden bij een gebroken been, maar bijvoorbeeld wel bij:

  • stoppen met roken
  • afvallen
  • chronische pijn
  • diverse angsten en fobieën

Hoe is het nu mogelijk dat je dergelijke zaken met hypnose op kunt lossen? Dat heeft te maken met het feit dat je tijdens het hypnotiseren in een staat van bewustzijn wordt gebracht waarbij jouw hersenen toegankelijker worden voor suggesties. Je brein kan hierdoor als het ware gereset worden, er kunnen patronen doorbroken worden of juist nieuwe worden aangelegd. Zo kan een therapeut jou dus helpen bij het kwijtraken van angsten, bij het overwinnen van fobieën, maar ook bij het verhelpen van pijnen en het afkicken van verslavingen. Hypnose kan dus breed ingezet worden voor lichamelijke en geestelijke doeleinden.

Hypnose en afvallen

Een interessante optie die hypnose biedt, is bijvoorbeeld het afvallen. Veel mensen die te zwaar zijn, weten dat het niet meevalt om gewicht kwijt te raken. Diëten zijn vaak lastig vol te houden en zodra je met een dieet stopt, zitten de kilo’s er vaak zo weer aan. Een maagring kan dan aanlokkelijk klinken, maar laten we eerlijk zijn: dat is wel een zware en ingrijpende maatregel. Je moet hiervoor immers onder narcose gebracht worden en iedere operatie brengt risico’s met zich mee. Het is dan prettig om te weten dat er ook met behulp van hypnose een virtuele maagband aangebracht kan worden. Je wordt dus niet geopereerd en er wordt niet daadwerkelijk een ring om je maag gelegd om deze te verkleinen, maar je brein wordt er van overtuigd dat dit wel het geval is. Het resultaat zal zijn dat je sneller vol zit tijdens het eten en dat je minder snel geneigd zult zijn om te snacken en te snoepen. Zo kun je eindelijk al die overtollige kilo’s kwijtraken zonder ingrijpende operatie! De hypnose is veilig, de behandeling duurt niet lang en je zult toch een uitstekend resultaat merken!

Professionele therapeuten

Zo kan hypnose dus op verschillende manieren jouw leven verbeteren en jou helpen die veranderingen te bewerkstelligen die jij al tijden graag door zou willen voeren. Eindelijk van je faalangst verlost worden, die overtollige kilo’s kwijtraken, je trek in sigaretten verliezen of minder hinder ondervinden van je chronische pijn. Dat is natuurlijk heel prettig en een professionele therapeut kan jou hierbij helpen! Als je zeker wilt zijn van een goede behandeling, kies je voor de hulp van Hypnose Praktijk! Al hun therapeuten hebben een gedegen opleiding gevolgd en zijn erkend door de beroepsvereniging. Je kunt er bij hen dan ook zeker van zijn dat je op een veilige manier onder hypnose wordt gebracht en dat je op de juiste wijze behandeld wordt! Als je meer wilt weten over hoe een behandeling eruit ziet of bij welke zaken zij jou allemaal kunnen helpen, dan doe je er goed aan om even op hypnosepraktijk.net te kijken. We hebben hier namelijk niet voldoende ruimte om alle opties te noemen. Je kunt op hun site bovendien ook getuigenissen lezen van mensen die bij hen de positieve effecten van hypnose ervaren hebben en ook dat is zeker de moeite waard!